Muzeul "ASTRA": stiri si evenimente

Muzeul „ASTRA”- o constelaţie de unităţi muzeale: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Muzeul Civilizaţiei Transilvane „ASTRA”, Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, Muzeul Culturii şi Civilizaţiei Rromilor - proiect în derulare – şi Centrul Cultural Memorial Gh. Telea-Bologa, de la Noul Român.

Monday, October 02, 2006

„Obiectul meu preferat” din Muzeul ASTRA


"Obiectul meu preferat" din Muzeul ASTRA


Complexul National Muzeal "ASTRA" s-a alăturat Muzeului din Caceres, Spania in realizarea proiectului educational "Obiectul meu preferat". Proiectul a debutat prin alegerea unui reprezentant al copiilor care să deseneze un obiect preferat din muzeul nostru si să redacteze o scurtă compunere despre motivul alegerii sale.
Ioana Cufteac, elevă in clasa a V-a la Colegiul National "O.Goga", este cea care a desenat Moara de vânt cu pânze din Curcani, jud. Constanta, aflată in Muzeul in aer liber, din Dumbrava Sibiului. Alături de lucrările realizate, Muzeul nostru a trimis, in vederea realizării unui panou de prezentare, imagini sugestive din Muzeul in aer liber si o scurtă prezentare a institutiei. Alături de cele 21 de Muzee ale lumii desemnate să participe la acest proiect, Muzeul ASTRA este incântat să ofere tuturor vizitatorilor expozitiei, imaginea unui muzeu impresionant prin bogătia patrimoniului, frumusetea mediului ambiental si grandoarea spatiului care il găzduieste.
Muzeul din Caceres, in urma lucrărilor primite, va edita un catalog ce va fi trimis fiecărei institutii si va organiza o expozitie cu cele 21 de panouri ale muzeelor, care se va itinera la fiecare muzeu participant.


Raluca Andrei, sociolog C.N.M.ASTRA

0 Comments:

Post a Comment

<< Home